Knižní recenze: Adrian J. Walker | Poslední pes na zemi

Jak název knihy, Poslední pes na zemi, napovídá, do rukou se mi dostala kniha s apokalyptickým tématem. Čekala jsem zničenou planetu jadernou válkou a posledního muže s posledním psem po boku. Příběh mě však překvapil, skrýval v sobě imigrantskou krizi, rasovou nenávist a dokonce i anglický fotbal.

Obsah knihy

Lineker je pes a miluje svého pána, Rege, elektrikáře, který se po bojích, které zničili Londýn, rozhodl ve městě zůstat. Jednoho dne se však přihodí něco, co vůbec netušil, najde si ho jedna malá holčička a potřebuje pomoc, aby se dostala v pořádku za svou rodinou. Reg, díky psychické poruše, si není jist, zda toto zvládne. Nakonec překoná sám sebe a pokusí se splnit to, co holčičce slíbil.

Přečti si také Knižní recenze: Guillaume Bailly | Upřímnou soustrast

O autorovi

Adrian J. Walker se narodil na předměstí Sydney v polovině 70. let. Vyrůstal ve Spojeném království, kam se jeho rodina přestěhovala a kde žila v karavanu, který jeho otec našel opuštěný v příkopě a opravil. Adrian se odjakživa zajímal o tři věci: jazyk, hudbu a nové technologie, a tak poté, co dokončil studia na univerzitě v Leedsu, začal pracovat jako vývojář. V edici Knihy Omega vyšla jeho kniha Běžecký klub na konci světa. Žije v Londýně se svou manželkou a dvěma dětmi.

Rozbor knihy

Násilí, bída a zrada, v knize najdete vše, po čem se vám bude chtít brečet a proklínat lidskou krutost. Ale nezoufejte si, naleznete zde i lásku, soucit a hlavně naději. Příběh je vyprávěn pomocí deníkového stylu, kdy Reg popisuje, co se zrovna děje. Ale po pravdě se mi více líbilo, co nám vyprávěl sám Lineker, nejen proto, že si nebral s ničím servítky, ale svět pohledem psa je zde krásně zmapován. Donutí vás zamyslet se, jak to vlastně ty zvířata mají?!

Závěrem

Kniha mě navnadila natolik, že jsem se rozhodla pořídit si i autorovu další knihu Běžecký klub na konci života. A to hlavně z důvodu, že autorův styl psaní je extrémně nakažlivě příjemný. Chcete číst dál, ale zjišťuje, že jste již na konci a příběh Linekera končí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.