Knižní recenze: Peter Katz | Umění války (komiks)

S komiksovými adaptacemi známých děl se v poslední době roztrhl pytel, takže zkušeného čtenáře nepřekvapí, že se autor Pete Katz pustil do jednoho z nejcitovanějších děl světa a to konkrétně Umění války známého Sun C‘. Snad není potřeba knihu představovat, ale pro upřesnění, jedná se o moudra, která mají navést vojevůdce k úspěšnému vedení vojsk a vítězství v každé bitvě.

Obsah knihy

Možná není pochopitelné, k čemu by v dnešní době někomu byla moudra vhodná pro vedení války. Jenže nesmíme zapomenout, že se jedná o velmi nadčasové dílo, které není vhodné pouze jako vojenská strategie, ale např. jako strategie používána při obchodních vyjednáváních či marketingových strategiích. Knihu můžete přečíst velmi rychle pouze jako holý text, ale pravdou je, že pokud chcete z textu čerpat více, je potřeba se zastavit a nad pradávnými myšlenkami popřemýšlet.

Přečti si také Knižní recenze: Martha Wells | Výpadek systémů

O autorovi

Pete Katz je irsko-řecký ilustrátor a chlapík, jenž se narodil v londýnském East Endu. Posledních téměř dvacet let se živí jako ilustrátor a pracuje pro klienty jako Oxfam, Barnes and Noble, Le Monde, Image Comics či Britské muzeum. Je členem mezinárodního kolektivu umělců Bad Apple a kromě práce na komiksech zhotovuje portréty a jiné zakázky. Další ukázky jeho práce jsou k nalezení na inkandmanners.com nebo @nutkin na Instagramu.

Rozbor knihy

Kniha je opravdu krásná. Na první pohled vás jistě překvapí velmi netradiční vazba, jedná se o kvalitní paperback, který je zasazený do dvou pevných desek a sešitý červenou stuhou. Ilustrace nejsou nijak překombinované, ale zato velmi detailní a barevné. Zmíněná moudra autor zasadil do jednoduchého příběhu, aby knize dodal na dramatičnosti.

Závěrem

Knihu bych rozhodně doporučila všem, kteří mají v oblibě knihu Umění války, komiksy a motivační citáty. Určitě bych se nebála knihu pořídit někomu jako dárek. Komu? To už je na vás, komu se rozhodnete knihu předat. Ale radím vám dobře, předem nelistovat, jinak neskončí nikde jinde než ve vaší knihovně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.