Knižní recenze: Lisa Lueddecke | Světla na obloze

Příběh plný legend, mrazivé atmosféry a odvahy jedné mladé dívky. Kniha Světla na obloze od Lisy Lueddeckové vám přináší právě tolik a mnohem více. Autorka čtenáře přivádí do světa ledu a sněhu, boje o holý život a záchranu celé vesnice. Výprava mladé dívky do neznáma se zdá jako naprostá šílenost, ale pro mnohé je jedinou nadějí, kterou k přežití mají.

Obsah knihy

Sedmnáctiletá dívka, která žije na ledovém ostrově v malé vesničce, je spíše černou ovcí než součástí poklidné komunity. Až do dne, kdy jsou varováni před hrozící epidemií a invazí krutých nepřátel, se Ósa, tato statečná dívka, stane jedinou jejich nadějí. Navzdory nelibostí jejího otce se vydává do hor za Bohyní nejen pro radu, ale i pro zázrak, bez kterého vesnice nemá šanci na přežití. Ósa na své cestě potká novou, zajímavou lidskou populaci, nebezpečné obry a možná narazí i na draka. Nebudu vám prozrazovat vše, nechte se překvapit.

Přečti si také Knižní recenze: Hayley Barker | Poslední číslo

O autorovi

Lisa Lueddecke se narodila do rodiny příslušníka leteckých sil, díky čemuž měla od dětství blízko k cestování. Život trávila na cestách mezi čtyřmi zeměmi a pěti americkými státy. Začínala jako stážistka a blogerka, a poté se z ní stala spisovatelka na plný úvazek. Žije v Anglii a má pět sester.

Rozbor knihy

Krásný poutavý příběh mladé dívky, rebelky, která je vyvrhelem nejen pro komunitu, ve které žije, ale také pro svou rodinu. Síla tohoto příběhu spočívá v povaze hlavní hrdinky jejichž rozhodování vede k jejímu přijetí jako silného a nezávislého člena komunity. V knize se objevují feministické prvky, ale nejsou nijak výrazné, ale spíše přirozené pro knihu s ženskou hlavní hrdinkou. Příběh mi přišel jednodušší, pohádkový a hlavním tahounem celé knihy je osobnost mnou opěvované hlavní hrdinky.

Autorka čtenáře nezahltí, ale spíše díky její tvorbě se uvolní a užijí si relax při čtení. Nejdříve mě překvapilo, že je kniha prezentována jako fantasy žánr, ale postupem se fantastično začalo objevovat. Knihu doporučuji všem, hlavně čtenářům, kterým se líbila kniha Medvěd a slavík.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.