Filmová recenze | Tak trochu jiná recenze na Sebevražedný oddíl

Nedávno jsem na blog přidala článek o tom, že chci psát o všem, co vyčnívá z řady. Kdo dokáže více vyčnívat z davu než skupinka padouchů? Jsou to už skoro dva měsíce, kdy tenhle film měl v kinech premiéru a neustále o něm slyšíme. Vypadá to, že tvůrci našli způsob, jak z průměrného filmu udělat kultovku.

A jaký je můj názor na film?

Je to už nějaký ten rok či dva, kdy jsem zaslechla, že se plánuje takovýhle film. Byla jsem nadšená a naštvaná zároveň. Film se ještě ani nenatáčel a já ho už chtěla vidět. Musela jsem si tudíž počkat a díky tomu, že mě tématem film nadchnul, jsem si počkala velmi ráda.

Postupem času se však marketing postaral o své a já věděla, že ten film budu muset začít nenávidět. Tak to je v mém případě se vším, co je prostě moc tlačeno mezi lidi (existuje jedna jediná výjimka a to jsou knihy o Harrym Potterovi, jelikož v té době jsem byla ještě moc blbá na to, abych šla proti systému).

Určitě to všichni znáte, ze všech stran se valí zcela nová informace, že vznikl film, je boží a vy ho musíte vidět. Tato zcela nová informace je natolik nová, že ji slyšíte každý den po dobu půl roku. Bleju. Pravdou však je, že na lidi to zabralo a šupky dupky, všichni spěchali do kin.

Když jsem se do kina dostala já, byla jsem přesvědčená o tom, že film odsoudím. Po shlédnutí jsem však měla naději. Ten film byl vážně špatný a proto ho prostě musím milovat. Se všemi jeho chybami mi přišel pro mě dokonalý. Co však tvůrcům nikdy neodpustím je to, že z bandy zločinců nakonec udělali klaďase. Celý film jsem čekala nějaký podraz, při či akci “pojďmě ulice vydláždit mrtvolami”. Nic takového se bohužel nekonalo.

Co rozhodně musím pochválit je hudba. No řekněte sami.  

Mnoho postav, ale krátký film

Úvodní medailonky o hlavních hrdinech (spíše záporácích) byly tak dlouhé, že na další rozvíjení děje už nezbyl prostor. Postavy však byly excelentní. Ne všichni, ale většina herců se své úlohy zhostila bravurně. Staroušek Will a kráska Margot byli hlavními tahouny. A co Jared jako Joker?  No nevím jak vy, ale já bych ho ráda pozvala domů a skamarádila se s ním. Třeba bych ho nalákala na čaj a domácí sušenky.

Příběh, jak si všimli asi všichni, nebyl zrovna jeden z nejlepších asi i díky tomu, že na můj vkus postavy jednaly dost nelogicky. Pravdou je, že příběh není podstatný. Důležité bylo, aby se diváci bavili a aby film byl až po strop nacpaný akcí. Splněno.  Ale my chceme víc. Místo filmu by mohli příště natočit nějakou minisérii. V jednotlivých dílech by blíže představili hlavní hrdino-padouchy a samozřejmě, že hlavní děj, kterým by se proplétala pomyslná červená niť by byl zakončen společným epickým bojem. Ach, tak krásná představa.

Celkové hodnocení, i na můj vkus, dopadlo překvapivě až moc dobře. Hlavní dík patří tvůrcům, kteří samotné záporáky vymysleli (i když je to někdy sporné, jako např. u Jokera). Film bych ráda doporučila, ale myslím si, že už není komu, jelikož ho všichni již viděli.

Zdroj úvodního obrázku;

A co na film říkáte vy?

Líbil se vám?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.